Vi har ofte en tilbøjelighed til at bruge begreber som tæpper og gulvtæpper som om, de betyder det samme. Men tæppe og gulvtæppe er to forskellige ord! Disse to begreber anses ofte som lignende, men har forskellige betydninger – Et tæppe er et sammenvævet stof, der bruges til at dække et bestemt område af et gulv, hvorimod et gulvtæppe er sammenstrikket med et tykt stof, som dækker hele gulvet i et rum.

Hvorfor kun vælge et, når du kan få et diversificeret valg af tæpper i forhold til hvert rums specifikke behov? Der er en bred vifte af tæpper at vælge fra, hvilket helt sikkert kan tilføje en ny interesse til dine store rum. 

TYPER AF LØSE TÆPPER

Uldtæpper

Dette er et af de mest holdbare og anerkendt løse tæpper, som kan fås på markedet for husejere. Det kommer med en ekstremt mange facetteret tråd, der farves ubesværet. En tilføjelse til dets egenskaber er, at det har en uendelig række af farvealternativer. Dette tæppe er ideelt til familier med en dynamisk tidsplan og tumlinger, der render rundt, da det viser sig at være mere rart for deres fødder.  

Bomuldstæpper

Endnu en fiber der er let tilgængelig i forskellige farver, og som let farves; Disse tæpper er generelt sammenflettede eller almindeligt vævede. De er ret holdbare, og kan ofte vaskes. Ikke blot det men bomuldstæpper er meget overkommelige i forhold til uldtæpper, og har et mere naturligt look. Dette gør dem til en god mulighed til folk, der leder efter et mere budgetvenligt valg. 

Silke- og Viskosetæpper 

Silke og Viskose er meget grødede, farverige og porøse materialer. Selv efter at være blevet vævet tæt er disse tæpper stadig ikke stærke nok. Deres fibre går dog ikke blot godt i spænd med uldmateriale, men giver også tæpper en attraktiv glans. 

Jute- og Sisaltæpper

Denne variant er robust, da udformningen af disse tæpper tillader teksturer og vævninger, som andre typer af fibre normalt ikke kan opnå. Forvent at tæpper af disse materialer er mere kradsende og ru for dine fødder sammenlignet med uld- eller bomuldstæpper. De er dog et alternativ til folk med allergi over for uld. 

Syntetiske Fibertæpper

Dette er typen af tæpper, der generelt produceres af væve i en tæppefabrik. De laves primært af polyester, nylon, olefin, akryl eller en blanding af disse fibre. Med tiden og teknologidrevet dynamik er det dog blevet mere muligt at tilpasse størrelsen, farverne, mønstrene, osv. Du skal bare indtaste detaljerne i computeren, og et tæppe formes præcist, som du ønsker det. 

Nedenfor er de mest brugte tæpper af Syntetiske Fibre: 

Nylontæpper

Nylon er en produceret fiber, der kan forvandles til en endeløs mængde af farver. Det har en evne til at modstå skidt og krummer, og kan derfor let rengøres. Det er en meget robust fiber, der kan modstå overbelastning som følge af trafik. Det har også et satinagtigt udseende, der skaber en fin glans i tæppet. Da nylon er et syrefarvet materiale, kan det med tiden famle og få andre problemer.  

Olefintæpper

Olefin (polypropylen) er en anden populær produceret fiber brugt til tæpper. Det er glat som uld, pletbestandigt, holder farve godt, og er tilgængeligt til en lav pris. Dette materiale bruges ofte til udendørsområder på grund af dets vedvarende natur og evne til at modstå pletter og fugt.  

Polyestertæpper

Et billigt og velkendt materiale blandt producenter er polyester. Det er en meget resistent, produceret fiber brugt til tæpper. Det farves i opløsning, og er derfor meget holdbart over for blegning, falmen og andre mangler. Polyester er dog besværligt at farve, så farver og mønstre er mere begrænsede. Det er heller ikke oliebestandigt. Hvis olieholdige stoffer efterlades på tæppet, vil de højst sandsynligt kombineres med polyesterfibrene og efterlade permanente pletter, som kan vaskes udenfor med en mild rens og skylles af. 

Kirsebærret på toppen – Nedenfor er nogle få grunde til, at Tæpper bør vælges over Gulvtæpper: 

  • Tæpper forbinder dine farvetemaer
  • De tilføjer farve og visuelle elementer til et rum
  • De sammentøjler områder eller møbler, og sørger for varme og komfort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *